Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: logisztikai központot épít Zalaegerszegen a Metrans

2021. február 19., péntek 12:59

Zalaegerszegen 15,7 milliárd forintból létesít új vasúti-közúti logisztikai konténerterminált a Metrans − jelentette be a Szijjártó Péter pénteken. A külgazdasági és külügyminiszter azt is elmondta, hogy ehhez a magyar kormány 3,9 milliárd forintos támogatást biztosít.

Ismertette továbbá, hogy Zalaegerszegen már most is komoly átmenő vasúti forgalom van, csak a Metransnak naponta 12-14 vonatja halad el a város mellett. Annak érdekében, hogy Zalaegerszeg legyen az adriai-tengeri kikötők felől a belépési pont Magyarországra Szlovákia, Csehország és Lengyelország irányába, a Metrans úgy döntött, hogy logisztikai bázist, egy konténerterminált épít.

A Koper, Fiume és Trieszt kikötőiből érkező, illetve az oda tartó vonatok rendezésének helyszíne lesz a zalaegerszegi bázis. A beruházás közvetetten 120, közvetve pedig 500 új munkahelyet teremt − tette hozzá a miniszter.

Kiss Péter, a Metrans csoport elnök-vezérigazgatója videoüzenetében elmondta, hogy az új, zalaegerszegi terminál megnyitását 2023−tól több lépcsőben tervezik, és mindent megtesznek azért, hogy a kivitelezést még idén el tudják kezdeni.

Rovatok