Index Vakbarát Hírportál

Bevásárolta magát a Spacenetbe a 4iG

2021. április 14., szerda 18:49

A 4iG megszerezte szerdán a Spacenet Zrt. részvényeinek 70 százalékos tulajdonjogát, ezzel többségi irányító befolyást szerzett a cégben azt követően, hogy a tranzakcióhoz a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárult – közölte a társaság BÉT honlapján.

A Spacenet hálózati, IT security és adatközponti infrastruktúra megoldások megvalósításával, üzemeltetésével, illetve támogatásával foglalkozik. A Spacenet Cisco GOLD partner, így önálló hatáskörben nyújthat támogatási szolgáltatásokat megrendelőinek. A Spacenet a magyarországi piacon szinte egyedüliként rendelkezik a legmagasabb szintű minősítésekkel, magasan képzett szakemberekkel és referenciákkal ahhoz, hogy a legszélesebb körben értékesíthessen Cisco termékeket és szolgáltatásokat – olvasható még a rövid közleményben.

Távközlés, űripar, IT...

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa épp a napokban adott interjút a Portfoliónak, amiben arról beszélt, hogy nem állnak meg a DIGI megvásárlásánál, további akvizíciókat hajtanának végre, pozícióikat nemcsak a távközlésben, de az IT-ban, az űriparban és a kapcsolódó védelmi területeken is erősítenék.

A 4iG részvényeivel a BÉT Prémium kategóriájában kereskednek: a 4iG-papírok ára szerdán 0,78 százalékkal 635 forintra csökkent. Idei csúcsán a március végi digis bejelentés után jegyezték a 4iG papírjait: március 30-án a TeleTrader adatai alapján járt 700 felett is az ára, végül 674 forinton zárt. Egy éve, tavaly márciusban még 400 forint alatt járt a 4iG-papírok értéke.

Rovatok