Index Vakbarát Hírportál

Másfél milliárdért vált meg az állam a siófoki Hotel Mólótól

2021. május 18., kedd 17:35 | aznap frissítve

Második próbálkozásra, nagy nehezen elkelt a siófoki Hotel Móló másfél milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésén. A szállodát az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) hirdette meg még az ősszel, ám akkor nem találtak vevőt, a siófoki kikötőnél található létesítményre – írja az mfor.hu.

A háromcsillagos, 3224 négyzetméteres hotelre – amelyhez 1106 négyzetméteres strand tartozik – április 29-től lehetett licitálni egészen múlt péntekig, és csak az utolsó pillanatban érkezett egy befektető, akinek a kilétéről egyelőre nem tudni.

Az ingatlanra a siófoki önkormányzatnak és a magyar államnak is elővásárlási joga van, éppúgy, mint a közelmúltban egy-egy milliárd forintért elkelt balatonboglári Sellő kempingre és a balatonszemesi Hattyú kempingre, ám tőkehiány miatt az önkormányzatok nem használták ki a lehetőséget.

A magyar állam egyébként 2019-ben került a Bahart tulajdonosai közé, majd augusztusban 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel többségi tulajdonos lett.

A Hotel Móló a koronavírus-járvány miatt bezárt, és a tervek szerint május 28-án nyit ki újra.

Rovatok