Index Vakbarát Hírportál

Itt a felmérés, a magyarok több mint fele csak itthon mer utazni

2021. május 25., kedd 17:06

A magyarok olyan benzinkutakon szeretnének tankolni, ahol biztonságban tudják az egészségüket – ez derült ki a Mol friss felméréséből. Illetve az, hogy a válaszadóknak alig 4 százaléka mer külföldi útra vállalkozni.

A Mol készített egy országos felmérést arról, hogy alakultak át a magyarok utazási szokásai a pandémia idején. A vizsgálat fő tanulsága az volt, hogy akik utaznak, ott fognak megállni, ahol egészségügyi szempontból is biztonságban érzik magukat.

A megkérdezettek 54 százaléka kizárólag hazai utakat tervez, 26 százalék itthon és külföldön is nyaralna, 4 százalék pedig csak külföldi utazásra készül. A válaszadók 16 százaléka egyáltalán nem kelne útra.

A felmérés eredményei szerint a magyarok négyötöde arra készül, hogy a higiéniai szabályokat a járvány enyhültével is következetesen be fogja tartani, kétharmaduk pedig hangsúlyozta, hogy ha útközben valamilyen szolgáltatást kíván igénybe venni, vagy egyszerűen csak pihenni szeretne, ott fog megállni, ahol garantálni tudják számára az egészségügyi biztonságot.

A válaszadók több mint fele fontosnak tartja, hogy a töltőállomásokon legyen a kútoszlopok mellett egyszer használatos fóliakesztyű a higiénikus önkiszolgáláshoz. A kültéri fizetőterminálhoz 67, az érintés nélküli fizetős lehetőségéhez 68 százalék ragaszkodik. A résztvevők háromnegyede gyakrabban használ jelenleg kézfertőtlenítőt, 10-ből 6-an pedig gyakrabban visznek magukkal kézfertőtlenítőt, ha elhagyják otthonukat.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 70 százaléka – ha teheti – inkább a biztonságos, előre csomagolt élelmiszert választ a Mol-töltőállomások shopjában, és ugyanennyien vannak, akik elvitelre kérik a kávét és más rendelhető italokat. A többség döntőnek tartja, hogy legyen olyan kijelölt szabadtéri terület, ahol lehet ételt-italt fogyasztani.

Rovatok