Index Vakbarát Hírportál

185 milliárd forint értékű pénz tűnt el a történelem legnagyobb kriptovaluta-lopási akciójában

2021. augusztus 12., csütörtök 07:14

600 millió dollárt meghaladó, vagyis 185 milliárd forint körüli összeget loptak el a Poly Networktől, a legnagyobb, különböző kriptovaluták (mint a bitcoin, az ethereum vagy a tether) blokkláncát összekapcsoló platformtól – számol a CNBC. Valószínűleg minden idők legnagyobb kriptopénz-lopási akciójáról van szó.

A hackerek a Poly Network platform egy nem részletezett gyenge pontját használták ki.

A Poly Network a Twitteren hozta nyilvánosságra a támadást, és kérte a hackereket, hogy adják vissza az ellopott pénzt. Egy jelentős tételt, a pénz mintegy felét vissza is utaltak.

Miután a hackerek ellopták a pénzt, azt elkezdték elküldeni különböző címekre.  A SlowMist biztonsági cég kutatói szerint, átszámítva 

csaknem 185 milliárd dollár értékű kriptopénzt utaltak át három különböző címre.

A Poly Network felszólította a kriptopénz-tőzsdéket, hogy feketelistázzák a hackerekhez köthető címekről érkező tokeneket. Mintegy 33 millió dollárnyi, a lopáshoz köthető tethert fagyasztottak be.

A Poly Network egy, a felhasználókat összekötő decentralizált pénzügyi platform, amely segítségével a jutalékért ténykedők, mint a brókercégek és a tőzsdék szolgáltatását nem kell igénybe venni. Abban egyedi  a saját állítása szerint, hogy képesek a kriptovaluták blokkláncait egymással való együttműködésre bírni.

Rovatok