Index Vakbarát Hírportál

Jó nagy átverés volt a Squid Game kriptovaluta

2021. november 1., hétfő 14:06

Bár a gyanú megvolt, és jelezte is vonatkozó írásában, az Index is megírta a Fortune, az Independent és megannyi másik  lap nyomán azt, hogy a Netflix nagysikerű sorozata, a Squid Game nyomán egy online játék készül, melyben a műsorhoz hasonlóan, hatalmas összegeket lehet nyerni.

Nos, a játék teljes mértékben kamu volt, a kriptovaluta viszont létező dolog, de egy óriási átverés része. 

A kriptovaluta anoním fejlesztői hivatalosan és lezárták a projektet, és leléptek mintegy 2,1 millió dollárral. A Gizmodo szerint pedig sejthető volt, hogy valami bűzlik. Abból, hogy a valutát meg lehetett vásárolni, csak eladni nem. 

A SQUID néven futott digitális érme 2861 dolláron zárt, majd hajnalra 0-ra esett az értéke, a fejlesztők pedig felszívódtak, miután hirtelen átváltották valódi pénzre a kriptovalutát. 

A techlap jogos kritikával él, miszerint a fősodrású lapok gondolkodás nélkül vették át egymástól a sztorit a Squid Game-őrület miatt. Ott volt minden jel, hogy olyan ez, mint lézerborotva, ami ugyancsak egy jól megkomponált lehúzás volt. 

A megbízható forrásoknak nevezhető Fortune és Independent sem tulajdonított figyelmet annak a ténynek, hogy egy háromhetes honlap tele volt helyesírási hibákkal. A honlap azóta eltűnt, ahogy minden közösségi média jelenléte is. 

Az ötlet vonzó volt, hiszen ki ne akart volna milliókat nyerni online, megismételve a nagysikerű sorozatot anélkül, hogy kockáztatná azt, hogy meghal. 

Rovatok