Index Vakbarát Hírportál

Rossz hír a Revolut-ügyfeleknek – új bank után kell nézniük, ha fizetést akarnak kapni

2022. február 12., szombat 13:32

Sok Revolut-felhasználónak kell új bank után néznie, ugyanis a nemzetközi vállalat 2022. április 1-jétől nem fér hozzá a forintalapú fizetési rendszerhez, aminek eredményeképp sokan nem kaphatnak majd többé fizetést a számlájukra.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szorgalmazása ellenére továbbra sem szerzett magyarországi banklicencet a Revolut Bank. Az MNB egy korábbi közleményében azt nyilatkozta, hogy bár a vállalatnak lehetősége nyílt volna hitelezési és betétgyűjtési tevékenység elvégzésére, ahogy korábban Litvániában is szerzett engedélyt, a haza piacon mégsem adta be a kérvényt.

Legfrissebb hír, hogy a cég több hazai felhasználóját arról tájékoztatta, hogy 

a Revolut hamarosan már nem fér hozzá a helyi HUF fizetési rendszerhez, a helyi számlaadatok immár nem lesznek elérhetőek. 

Egyébként nem minden felhasználó kapott eddig hasonló üzenetet a cégtől – a Revolut szolgáltatásait használó kollégáink körében is vegyes a kép.

Mit is jelent ez? Azt, hogy

mostantól sokaknak új bankot kell keresniük, ugyanis a jövőben sokan nem kaphatnak fizetést a Revolut-számlájukra. 

Ugyanis, ahogy a cég is fogalmaz, „ha a munkabéredet jelenleg a Revolut-számládra küldik a helyi HUF számlaadataid használatával, akkor kérjük vedd figyelembe, hogy egyes munkáltatók nem támogatják, hogy a munkabéred a LT-vel kezdődő IBAN-számládra érkezzen”.

Ilyen esetben egy másik helyi számla adatait kell megadnod a munkáltatódnak, hogy megkapd a munkabéredet

– közölte a Revolut, hozzátéve, hogy mivel a helyi forint számlaadatok használatával küldött fizetéseket áprilistól nem tudják jóváírni a számlákon, ettől kezdve a felhasználók nem fogják megkapni a munkabérüket, ha a munkáltató ezeket az adatokat használja. „Ezért nagyon fontos, hogy azonnal tájékoztasd a munkáltatódat az új számlaadatokról, hogy biztosan megkapd a fizetésedet” – figyelmeztet a litván cég.

(Borítókép:  Michal Fludra / NurPhoto / Getty Images Hungary)

Rovatok