Index Vakbarát Hírportál

Tízmillió forintot foglalt le a NAV Iványi Gáboréktól

2022. március 24., csütörtök 19:00 | aznap frissítve

Tízmillió forintot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Oltalom Karitatív Egyesülettől – közölte csütörtökön Iványi Gábor lelkész, az egyesület vezetője.

Egy hónapja a NAV harminc munkatársa tartott razziát az egyesület központjában költségvetési csalás gyanúja miatt.  Az akció után az épület előtt demonstrációt tartottak.

Iványi Gábor csütörtökön egy sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről, amelyek azóta történtek. Elmondta, hogy hárommilliárdos tartozásukat a NAV felé csak akkor tudják kiegyenlíteni, ha megkapják azt a tizenkétmilliárd forintot, amellyel – állításuk szerint – a magyar állam tartozik nekik. Hozzátette: a razzia után ezt közölték a NAV-val is,

mire az adóhatóság lefoglalta azt a tízmillió forintjukat, amellyel még rendelkeztek.

Iványi Gábor azt mondta, hogy szívük szerint uniós bíróságon, Strasbourgban rendeznék az ügyet, viszont erre még amiatt nincs módjuk, mert az uniós igazságszolgáltatáshoz már csak akkor fordulhatnak, ha minden magyar jogorvoslati lehetőséget kimerítettek (márpedig idehaza egyelőre húzódnak a bírósági ügyeik).

Az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője – aki az ellenzék egyik lehetséges köztársaságielnök-jelöltje volt – ezenkívül azt mondta: továbbra is úgy látja, hogy politikai célú akció zajlik ellenük.  Emlékeztetett arra is, hogy csak idén mintegy negyvenezren ajánlották fel az egyesületük mögött álló egyháznak, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek adójuk egy százalékát, mégsem kapták meg az ebből származó pénzt, holott évi négyezer támogató után annak már járnia kellene – mondta a hvg.hu szerint Iványi Gábor.

Rovatok