Index Vakbarát Hírportál

Visszavonta a Nemzetközi Beruházási Bank minősítését a Moody’s

2022. március 30., szerda 12:25

A budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank hosszú távú kibocsátói és kiemelt fedezetlen kötelezettségekre vonatkozó minősítését visszavonta a Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet – számolt be az MTI.

A Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet visszavonta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú kibocsátói és kiemelt fedezetlen kötelezettségekre vonatkozó minősítését. A Moody’s saját üzleti megfontolásokból döntött úgy, hogy visszavonja a minősítéseket.

A Moody’s március 2-án az addigi A3-ról egyszerre négy fokozattal, befektetésre már nem ajánlott Ba1-re rontotta az NBB besorolását, amit azonnal felülvizsgálat alá helyezett további rontás lehetőségével.

Az 1970-ben alapított NBB nemzetközi pénzintézet fő tevékenységi köre a kis- és középvállalkozások támogatása a bank tagországaiban, valamint a társadalmilag jelentős infrastrukturális projektek finanszírozásában való részvétel. A Nemzetközi Beruházási Bank székhelye Budapesten található.

Március elején Csehország, Románia, Szlovákia és Bulgária bejelentette kilépési szándékát a Nemzetközi Beruházási Bank részvényesei közül.

Korábban az Index beszámolt arról is, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank adósbesorolásait a Fitch is leminősítette. A bank a hosszú távú beruházási hiteleinek besorolását A minősítéssel, a kilátásokat stabilról negatívra változtatta. A Fitch Ratings pedig A-ról BBB-re minősítette vissza a bank hosszú távú beruházási hiteleit negatív kilátással, a rövid távú eszközök minősítését pedig F1-ről F2-re.

Rovatok