Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 780 forint lenne a benzin a hatósági ár nélkül

2022. július 5., kedd 18:56

A benzin és a gázolaj beszerzési ára is csökken szerdától, előbbi bruttó öt, utóbbi bruttó tizenöt forinttal kerül majd kevesebbe.

Csökken a benzin és a gázolaj beszerzési ára szerdától. A benzin esetében literenként bruttó 5 forinttal, míg a gázolajnál bruttó 15 forinttal csökken az eddigi ár – írja a holtankoljak.hu.

A portál megjegyzi, hogy azok, akik nem hatósági, vagyis 480 forintos áron tankolnak Magyarországon, ezekkel az árakkal találkozhatnak a benzinkutakon:

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a kormány 2022. október 1-jéig meghosszabbította az élelmiszer- és benzinárstopot. A döntést Orbán Viktor miniszterelnök ismertette közösségi oldalán.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még tavaly novemberben jelentette be a Kormányinfón, hogy 480 forintos felső határral rögzítik literenként az üzemanyagárat november 15-étől. 

Csak magyar rendszámú autókkal lehet tankolni hatósági áron, de akadnak kivételek, a részletszabályokról itt írtunk.

Június végén több hazai benzinkúton, így például a Mol és az OMV töltőállomásain is legfeljebb ötven litert lehet tankolni hatósági áron az üzemanyagokból magyar rendszámú személyautóval.

Üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet benzint vagy gázolajat tölteni, ugyanakkor a 5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül vásárolhatnak hatósági áron.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)

Rovatok