Index Vakbarát Hírportál

A 19. leggazdagabb magyar címet éri a lottófőnyeremény

2022. július 22., péntek 10:47

Valaki brutális összeget szakított az EuroMillionson.

Magyarországon az ötös lottó rekordnyereményét még 2020-ban vitték el, ez akkor 6 milliárd 431 millió forint volt – feltehetően ez az összeg is elég, hogy az ember azonnal visszavonulhasson. A hatos lottó magyarországi rekordnyereményét pedig nem olyan régen – tavaly karácsonykor – nyerték meg, az akkor 3 milliárd 165 millió forint volt. De ez mind semmi az EuroMillions most megnyert nyereményéhez képest:

A szerencsés 91,5 milliárd forintot zsebelt be.

Ez az összeg bőven elég arra, hogy valaki azonnal a 19. helyen találja magát a leggazdagabb magyarok listáján. A nyertesnek most 180 napja van, hogy hazavigye az összeget.

Az EuroMillions eddigi legnagyobb főnyereménye 220 millió euró volt – ahogy arról a promotion.hu beszámolt, amit egy szerencsés francia játékos nyert meg. Az új rekorder most 230 millió eurót fog haza vinni. A mostanival együtt már négyen vannak, akik több mint kétszázmillió eurós összeget nyertek.

Drágul a szerencsejáték

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ismét megemelte az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt. a gyenge forint, magas euróárfolyam miatt. Korábban mezőnként 820 forintért lehetett játszani, ez mára 840 forintra drágult. A Szerencsejáték Zrt. honlapja szerint az Eurojackpot alapjáték árát a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott euró–forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben.

Mint írják, a sávos rendszer azt biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori. Idén márciusban drágult először az Eurojackpot összege, akkor 780 forintról 800 forintra emelkedett. Majd júliusban már 820 forintért lehetett játszani, ami most a gyenge forint-euró árfolyam miatt már 840 forintba kerül.

(Borítókép:  Joel Saget / AFP)

Rovatok