Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi történik, ha valaki kétszer tankol egy nap

2022. augusztus 15., hétfő 15:09

A Mol egyik töltőállomásának alkalmazottja elárulta, mi történik, ha valaki többször tankol náluk a megengedett egy alkalomnál.

A július 30-i bejelentések óta a Mol bevezette, hogy naponta csak egyszer lehet tankolni a cég töltőállomásain, függetlenül attól, hogy hatósági vagy piaci árra jogosult az adott jármű. A Mol ezt úgy ellenőrzi, hogy a forgalmin lévő vonalkódot leolvassák, amely így bekerül a hazai kúthálózat rendszerébe, ezután pedig a kutasok már tudják, hogy tankoltak-e aznap abba a járműbe, vagy sem  írja a Vezess.hu

A rendeletet követően többen is trükkhöz próbáltak folyamodni, csökkentve a kiadásaikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke lapunknak elmondta, miért nem jár jól, aki bespájzolna benzinből.

A Vezess.hu utánajárt, mi lenne akkor, ha valaki mégis napi egynél többször próbálkozna tankolással a Mol töltőállomásain. Egyik kérdésükben arra voltak kíváncsiak, mi van akkor, ha valaki külföldi forgalmival szeretne többször tankolni. Ők egyébként is csak piaci áron tankolhatnak, de a forgalmijukban nincs vonalkód, amelyet be lehet rögzíteni a kút rendszerébe.

Ők annyiszor tankolnak egy nap, ahányszor akarnak, lehetetlen ellenőrizni

– válaszolta a Mol egyik alkalmazottja.

Beszélgetésből kiderült, hogy a magyar forgalmival rendelkezőkkel sem tudnak mit tenni, ha egy nap többször tankolnak, hiszen mire a fizetéshez érnek, a benzin már ott pihen a tankjukban, amelyet értelemszerűen nem szívnak le. Ebben az esetben, ha egy nap többször áll be tankolni valaki a Molhoz, 

az első alkalom után piaci árat kérnek tőle az üzemanyagért akkor is, ha jogosult lenne a hatóságira.

Végül hozzátették, hogy ők is azt javasolják, hogy mindenki csak annyit tankoljon, amennyire valóban szüksége van. Az ország működéséhez elengedhetetlen, hogy azok tudjanak eleget tankolni, akik munkájuk miatt autóznak – mint például a mentők, a tűzoltók, a fuvarozók, a karbantartók és a szerelők.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok