Index Vakbarát Hírportál

Fejlesztették a szennyvízhálózatot, tízmilliárd forintba került

2022. szeptember 21., szerda 15:26

Több mint tízmilliárd forintos szennyvízberuházás fejeződött be Észak-Magyarország 17 településén, Nógrád, Heves és Pest megyében európai uniós támogatással.

A Széchenyi 2020 program keretében Bátonyterenye, Fót és Salgótarján önkormányzata, a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., valamint tizenkét községi önkormányzat 9,276 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés elnevezésű projektre – adta hírül az MTI.

A beruházás összesen 10,491 milliárd forintból valósult meg, amelynek 88,4 százalékát az Európai Unió, fennmaradó részét pedig a központi költségvetés finanszírozta.

Kiépült többek között Bátonyterenyében a közműves szennyvízcsatorna-hálózat, Salgótarjánban bővítették a csatornahálózatot, és újabb 364, ivóvízhálózattal már ellátott ingatlant kötöttek a rendszerbe.

Továbbá négy közterületi szennyvízátemelő készült Rónafalu, Rónabánya és Kotyháza településrészen, az új vezetékkekkel Salgóbányát, valamint a mikóvölgyi és az újaknai részeket is bekapcsolták Salgótarján szennyvízelvezető hálózatába. A Pest megyei Fóton 637 új lakossági bekötés jött létre a projekt keretében a település eddig ellátatlan részein. Boldog, Heréd és Nagykökényes községben a szennyvíztisztító telepet fejlesztették.

Rovatok