Index Vakbarát Hírportál

Itt a vége, novemberben végleg bezár Sopron híres szállodája

2022. október 7., péntek 07:34

November 1-jén, 39 év működés után bezárja kapuit a soproni Hotel Lövér, az indoklás szerint a szálloda vezetésétől független külső körülmények miatt. A hivatalos közlés szerint a november 1-jét követő időszakra már nem fogadják azokat a vendégeket, akiknek arra az időszakra van foglalásuk.

November 1-jével bezár és nem fogad több vendéget a soproni Hotel Lövér, miután a szálloda vezetése közös megegyezéssel megszüntette a szállodára vonatkozó üzemeltetői, bérlői szerződést a tulajdonos Danubius Hotels, valamint a bérlő-üzemeltető Bartha Hotel Kft. között – olvasható a szálloda hivatalos honlapján.

A tájékoztatás szerint a hotel 39 év működés után kényszerült a döntésre, az indoklás szerint a tőlük független külső körülmények kedvezőtlen alakulása miatt. Azt is hozzátették, hogy a 2022. november 1-jét követő időszakra visszaigazolt rendeléssel bíró vendégeket már nem fogadják, melyről külön is tájékoztatják az érintetteket.

A szálloda a befizetett előleget levonások nélkül visszafizeti azok számára, akik előlegfizetéssel garantálták rendeléseiket.

Az uszodákat is elérte a bezárási hullám

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, november 1-jei hatállyal bezár a Budaörsi Városi Uszoda és Strand (BVUSS) az energiakorszerűsítési felújítási munkálatok és a rezsiköltségek miatt, melyről még egy múlt heti rendkívüli testületi ülésen született döntés.

A BVUSS közlése kiterjedt arra is, hogy a bezárás érinti a saját szervezésű úszásoktatásaikat és egyéb szolgáltatásaikat, illetve a náluk sávot bérlő összes sportegyesület edzéseit is.

A helyi uszoda Facebook-oldalán arra is felhívták a figyelmet, hogy a megvásárolt bérleteket az újranyitást követően időarányosan meghosszabbítják. A létesítmény üzemeltetői kiemelték: a döntés az uszodabezáráson túl a sportcsarnok életét nem érinti.

Október 10-től a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) tanuszodáját is bezárják megemelkedett fenntartási költségek miatt. Információk szerint a  bezárás alatt energiakorszerűsítési, belső karbantartási munkákat végeznek azért, hogy tavasszal már jobb körülmények közt nyithassanak ki.

Rovatok