Index Vakbarát Hírportál

Hiába a drágulás, jóval többen foglaltak szilveszterre szállást

2022. december 30., péntek 11:57

Szilveszter éjjelére az előző évinél 60 százalékkal többen foglaltak szállást idén december 29-ig, 2019-hez képest pedig 13 százalékkal nőtt a foglalások száma időarányosan – közölte foglalási adatai alapján a Szallas.hu.

Az év utolsó éjszakáján a szállás ára egy személynek átlagosan 14 ezer forint, ami 23 százalékos drágulás tavalyhoz képest.

A Szallas.hu adatai szerint az átlagos kosárérték (egy foglalásra jutó átlagos összérték) 81 100 forint, ez 47 százalékkal több az előző évhez képest. Az egy- és kétéjszakás foglalás a leggyakoribb az év utolsó hétvégéjén.

Szilveszterkor a top 10 belföldi úti cél között megtalálhatók a következő települések:

  1. Eger
  2. Szeged
  3. Pécs
  4. Gyula
  5. Siófok
  6. Debrecen
  7. Budapest
  8. Hévíz
  9. Győr
  10. Hajdúszoboszló

Minden ötödik foglalás ide szól

A legnagyobb turisztikai régiók közül továbbra is Észak-Magyarország a legkeresettebb, minden ötödik foglalás ide szól. A Balaton, a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Alföld is jelentős vendégforgalomra számíthat.

Rámutattak, hogy a legnagyobb mértékben a Dél-Dunántúlra nőtt a foglalások száma, a régiót 92 százalékkal többen választották a szilveszterezés helyszínéül tavalyhoz viszonyítva. Ebben a térségben a foglalások 42 százalékával Pécs a legkeresettebb.

Kaposvár, Harkány és Villány együttesen a régiós foglalások harmadát zsebelte be.

A vendégek csaknem harmada apartmanban piheni ki az újévi mulatozást. Negyedük hotelt, ötödük vendégházat, 17 százalékuk panziót, 5 százalékuk pedig egyéb szállástípust választott.

(Borítókép: Szilveszteri tűzijáték Egerben 2017. január 1-jén. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok