Index Vakbarát Hírportál

Újabb üzletlánc csökkenti jelentősen az egyik alapvető élelmiszer árát

2023. március 6., hétfő 08:54

Az Aldi és a CBA után most a Lidl is közölte, hogy csökkentik a sajt árát a boltjaikban.

A Sort az Aldi kezdte az előző héten. A vállalat szerint náluk szerdától (március 1-jétől) kezdve lépett életbe az árcsökkenés, és azóta terméktől függően 20-23 százalékkal alacsonyabb áron kínálják a magyar beszerzésű trappista sajtjaikat. Az Aldit követően aztán a CBA is közölte, hogy előző hét szerdától kezdve ők is „20 százalékot meghaladó mértékű árcsökkentést hajtottak végre a trappista sajtoknál”. 

Erre a vonatra ült most fel a Lidl is, amely a Világgazdasággal közölte, hogy hétfőtől (március 6.) kezdve csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb sajtok árát. Tőzsér Judit, az üzletlánc vállalati kommunikációs cégvezetője azt mondta,

a sajtok ára kiszereléstől és típustól függően akár 25 százalékkal csökken.

A Lidl tételesen fel is sorolt néhány terméket, amelynél érezhető lesz az árcsökkenés. Ebből az látszik, hogy a boltlánc szintén a hazai beszerzésű, saját márkás (Pilos) trappista sajtoknál hajtott végre árcsökkenést. 

Tőzsér Judit arra is emlékeztetett a Világgazdaságnak adott nyilatkozatában, hogy a vállalat január elejétől már csaknem 200 termék árát csökkentette tartósan, és a jövőben is céljuk lesz, hogy további árcsökkenést, kedvezményeket tudjanak biztosítani a vásárlóiknak minél több termékkategóriában.

A VG azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a sajtok terén komoly drágulás ment végbe az utóbbi másfél évben.

a saját márkás trappista sajt kilogrammonkénti ára 2021 október végén még csak 2000 forint környékén alakult, de 2023 januárjára néhol már elérte az 5500 forintos szintet is.

Vagyis a boltoknak most, amikor a termékekhez már olcsóbban tudnak hozzájutni, van miből csökkenteniük az árakat. A trappista sajt mellett ez a folyamat néhány hete végbement a vajnál is, a fentihez hasonló forgatókönyvvel.

Újabb alapvető élelmiszer ára csökkenhet

A Világgazdaság végül arról is beszámolt, hogy az árháborúnak a következő szakaszában újabb alapvető élelmiszer árát csökkenthetik az üzletek,

ez pedig nem más, mint a száraztészta.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója ugyanis a VG-nek már jelezte, hogy néhány nap múlva csökkentik a tészta árát, bár a fentieknél csak kisebb mértékben, mindössze 5 százalékkal. Mint mondta, az árat azért ennyivel tudják csökkenteni, mert a  legnagyobb magyar beszállító, a Gyermelyi ezen a héten ugyanekkora arányban mérsékelte a száraztészta átadói árát, és ezt az árelőnyt adja át teljes egészében a CBA a vásárlóknak. Könnyen lehet, hogy ugyanez a folyamat a többi üzletláncnál is végbemegy a következő napokban. 

(Borítókép: Képünk illusztráció! Fotó: Getty Images)

Rovatok