Index Vakbarát Hírportál

Újabb kormány taktikázott a TikTokkal szemben

2023. március 12., vasárnap 13:33

Az Egyesült Királyság is beállt a sorba, a brit kormány a következő, amely betiltja a TikTokot a kormányzati eszközökön.

Valamennyi kormányzati eszközről száműzi a TikTokot az Egyesült Királyság vezetése – írja a Bloomberg. Az indoklás szerint

nemzetbiztonsági kérdések vetődnek fel a közösségimédia-vállalattal kapcsolatban annak kínai kormányhoz való kötődése miatt.

Rishi Sunak miniszterelnök nem kommentálta a lépést.

Nem az Egyesült Királyság az első nyugati állam, amely lépésével a TikTok nemzetbiztonsági kockázatára irányítja a figyelmet. Az Egyesült Államok Kongresszusa – a britekhez hasonlóan – tavaly korlátozta a kormányzati eszközökön való TikTok-használatot, valamint az Európai Bizottság is felszólította alkalmazottait, hogy március 15-ig töröljék eszközeikről az applikációt. Szombaton a belga kormány, míg korábban Kanada szánta el magát egy a brithez hasonló lépésre.

Nem ül ölbe tett kézzel a TikTok

A kritikák kereszttüzében álló közösségimédia-óriás nagy beruházásokat tervez annak érdekében, hogy garantálja európai ügyfeleinek adatbiztonságát. Mindezt egy független szerv létrehozásával érnék el.

Ezenfelül a vállalat szigorítja az alkalmazás 18 éven aluliak számára való használatát. A terv szerint automatikusan korlátozzák a fiatalok képernyőidejét. A szabályozás már a következő hetekben életbe fog lépni.

(Borítókép: Peter Byrne / PA Images / Getty Images)

 

Rovatok