Index Vakbarát Hírportál

Pozitív hírt hozott a munka ünnepén Varga Mihály

2023. május 1., hétfő 14:59

Megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását az egyik hitelminősítő – írta a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint ezzel elismerik a kormány gazdasági intézkedéseit, valamint azt mutatja, hogy a magyar gazdaság elkerülheti idén a recessziót.

A veszélyes nemzetközi környezet ellenére a japán R&I hitelminősítő megerősítette Magyarország BBB+ besorolását – közölte a pénzügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.

Varga Mihály kiemelte: az intézet pozitívan értékeli a magyarországi pénzügyi rendszer stabilitását és az államadósság csökkentését.

A hitelminősítő szerint a magyar gazdaság idén elkerüli a recessziót, jövőre pedig visszatérhet a magasabb ütemű növekedési pályára

tette hozzá.

A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a japán elemzőintézet mellett a három nagy nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlja Magyarországot, és két osztályzattal magasabb besorolást tartanak érvényben most, mint tíz évvel ezelőtt.

A kormány idén tovább javítja az egyensúlyi mutatókat, csökkenti a költségvetési hiányt, mérsékli az államadósságot – szögezte le Varga Mihály.

Rovatok