Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk megtalálta utódját, új vezérigazgatója lesz a Twitternek

2023. május 12., péntek 06:07

Elon Musk csütörtök este közölte, hogy új vezérigazgatót talált a Twitter élére, hónapokkal azután, hogy először megígérte, lemond posztjáról.

Az új vezérigazgató a következő hetekben veszi át a Twitter Inc. vezetését, amely nemrég változtatta meg a nevét X Corp. névre – közölte Elon Musk. Az új vezérigazgató nevét ugyan nem közölte, a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy Linda Yaccarino, az NBCUniversal szakmai vezetője tárgyal a posztért a milliárdossal.

Izgatottan jelentem be, hogy új vezérigazgatója van az X/Twitternek. Körülbelül 6 hét múlva kezdi meg a munkát!

– írta Elon Musk egy Twitter-bejegyzésben. Hozzátette, „az én szerepem át fog alakulni vezetői elnökké és technológiai igazgatóvá, felügyelve a terméket, a szoftvert és a rendszergazdákat”.

Az amerikai milliárdos a céget októberben, hosszú és nehéz tárgyalások lezárása után vásárolta meg. Musk végül decemberben indított egy szavazást a Twitteren, amelyben arról kérdezte a felhasználókat, hogy vissza kellene-e lépnie a cég vezérigazgatói posztjáról. A felhasználók többsége pedig igennel szavazott a kérdésre.

Musk ekkor azt mondta, hogy tiszteletben tartja a szavazás eredményét, és ennek megfelelően cselekszik, amint talál valakit, aki „elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát”. Februárban pedig megerősítette, hogy még az év végéig igyekszik megtalálni utódját.

Muskot számos kritika érte a Twitteren végrehajtott irányelvi változtatások miatt. Musk ez idő alatt azonban hirdetőkből is sokat veszített, akik leginkább a platformon tapasztalható gyűlöletkeltő magatartással kapcsolatos aggodalmak, a Twitter tömeges elbocsátásai vagy a vállalat jövőjével kapcsolatos kérdések miatt hozták meg döntésüket.

Rovatok