Index Vakbarát Hírportál

A Ryanair negyedéves profitja csaknem négyszerese az egy évvel korábbinak

2023. július 24., hétfő 13:00

Csaknem négyszeresével nőtt az ír székhelyű Ryanair légitársaság profitja az idei második negyedévben, ugyanakkor a cég rontotta utasszám-növekedési előrejelzését a Boeing szállítási késései miatt.

Az ír fapados légitársaság, amely utasszáma alapján a legnagyobb Európában, hétfőn arról jelentett, hogy a tavalyi 170 millió euró után 663 millió euró adózott eredményt ért el a június végén lezárt pénzügyi első negyedévében, ami a legnagyobb első negyedévi nyereség 2017 óta − közölte az MTI.

Az elemzői várakozások átlagában 620 millió eurós nyereség szerepelt.

A májusban és júniusban is rekordszámú utast szállító Ryanair erős keresletet vár a nyár hátralévő részében, a viteldíjak alacsony, két számjegyű százalékkal emelkednek július és szeptember között.

Michael O’Leary vezérigazgató szerint az infláció, az emelkedő kamatlábak és a jelzáloghitelek magasabb kamatai hatással lehetnek a fogyasztói kiadásokra az év második felében.

A cég azzal számol, hogy utasforgalma 9 százalékkal, 183,5 millióra nő a 2024. március végéig tartó pénzügyi évben, ami a Boeing szállítási késedelmei miatt elmarad az eredetileg várt 185 milliótól.

Rovatok