Index Vakbarát Hírportál

Újabb jelentős lépésre szánta el magát a MET Csoport

2023. augusztus 7., hétfő 11:37

A svájci központú európai energetikai cégcsoport, a MET bejelentette, hogy belép a francia piacra lyoni székhelyű leányvállalatán, a MET France-on keresztül. Az Antargaz a MET-et bízta meg, hogy 2023. október 1-jétől átvegye a villamosenergia- és földgázfogyasztói portfólióját.

A MET Csoport 14 európai országban van jelen leányvállalatai révén, és 30 ország gázpiacán folytat aktív kereskedelmi tevékenységet. Az integrált energiacég most tovább bővíti európai jelenlétét a MET France leányvállalat megalapításával.

A közleményükben úgy fogalmaztak, a MET innovatív stratégiáját – amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy optimalizált eszközök segítségével maguk irányítsák az energiabüdzséjüket – a MET France újonnan kinevezett vezérigazgatója, Giovanni Caporale irányítja. Lakatos Benjamin, a MET Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta:

A franciaországi piacra lépés új szakasz a vállalatunk növekedésében. A MET ma egyike a legdinamikusabban fejlődő európai energiacégeknek; mostani lépésünkkel fokozzuk a versenyt a francia energiapiacon, az ügyfeleknek személyre szabott ajánlatokat kínálva.

A MET France stratégiájának és ajánlatainak részleteit szeptemberben teszik közzé. Az Index a  közelmúltban interjút készített Lakatos Benjaminnal, ezt az alábbi linken lehet elérni.

Jelentős terjeszkedésbe kezdtek

Mint ismert, a vállalat a napokban jelentette be, hogy tovább bővíti zöldportfólióját, és belép a német megújuló piacra is. A svájci központú energiavállalat 100 százalékos részesedést szerzett egy észak-németországi naperőműprojektben. Az adásvételi tranzakció révén a MET Csoport 100 százalékos tulajdonrészt szerzett az Emeren Germany által fejlesztett Kentzlin fotovoltaikus projektben. A naperőmű beépített kapacitása 11,5 MWp, az éves energiatermelése pedig 13 gigawattóra lesz.

EZ 3600 NÉMETORSZÁGI HÁZTARTÁS ÁTLAGOS ÉVES FOGYASZTÁSÁNAK FELEL MEG.

A Mecklenburg–Nyugat-Pomeránia tartományban lévő projekt július közepén elérte az építésre kész állapotot. A naperőmű a tervek szerint 2024 második felében kezdi meg a kereskedelmi termelést. A MET Csoport a német földgáz- és villamosenergia-piacnak már eddig is aktív szereplője volt.

Rovatok