Index Vakbarát Hírportál

Jelentős béremelést jelentett be a Lidl, nagyot ugranak az alapbérek az áruházláncnál

2023. szeptember 11., hétfő 15:03

Újabb béremelést hajt végre a Lidl Magyarország, a döntés értelmében további 10 százalékkal megemelik az áruházi és raktári dolgozók bérét. A bérfejlesztések következtében a fizikai munkavállók esetében 21-43 százalék között növekedtek az alapbérek.

A Lidl Magyarország szeptemberben egységesen 10 százalékos béremelést hajt végre az áruházakban dolgozó munkavállalók, a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők esetében – jelentette be hétfőn az áruházlánc.

„A mostani 10 százalékos emelés azt is jelenti, hogy októberben a fizikai munkavállalók, a területi vezetők és a raktári osztályvezetők alapbére minimum 21 százalékkal, de akár 43 százalékkal növekedett a januárihoz képest” – közölte Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője.

Milliós fizetéseket tehetnek zsebre a vezetők

Az áruházi dolgozók bére jelenleg 8 órás munkaviszony mellett átlagosan bruttó 452.000-587.000 forint között alakul, míg az áruházvezetők bruttó 993.000-1.217.000 forint közötti fizetéseket, a területi vezetők pedig bruttó 970.000-1.570.000 Ft fizetéseket tehetnek zsebre, közölte a Lidl Magyarország.

Az áruházvezetők és a területi vezetők ezen felül prémium kategóriás személyautót kapnak korlátlan magáncélú használattal, amit teljes egészében az áruházlánc fizet. A logisztikai központokban dolgozó fizikai munkavállalók átlagosan bruttó 473.000-764.000 forint bérben részesülnek, tették hozzá.

Januárban a Munkahelyeink.hu második alkalommal készítette el Top Employers listáját, amely a munkavállalók véleménye alapján állapítja meg a legjobb magyar munkahelyek rangsorát.

A korábbi és jelenlegi magyar munkavállalók véleménye alapján a Lidl Magyarország volt az ötödik legvonzóbb munkahely.

Rovatok