Index Vakbarát Hírportál

Érdekességet osztott meg a Spotify vezérigazgatója Mark Zuckerbergről

2023. szeptember 27., szerda 13:43

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a nyarat azzal töltötte, hogy formába hozta magát, és Elon Muskkal való ketrecharcáról beszélt, a „harcművészeti világnézetet” fogadta el Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatója szerint.

Daniel Ek és Zuckerberg évek óta ismerik egymást a Business Insider szerint. Mint ismeretes, a nyáron attól volt hangos a sajtó, hogy a két techóriás, Elon Musk és Mark Zuckerberg azt állították, hogy ketrecharcra készülnek.

Amikor belemész egy versenybe, nem egy másik emberrel küzdesz, hanem saját magaddal, nem igaz? Csak próbálsz önmagad jobb verziója lenni

– mondta Ek.

Zuckerberg 2022 augusztusában a The Joe Rogan Experience podcast egyik epizódjában beszélt a harcművészeti útjáról, és elmondta, hogy a sportot fizikailag és intellektuálisan is lebilincselőnek találja.

Bizonyos mértékig az MMA tökéletes, mert ha egy másodpercre is lankad a figyelmed, akkor a végén a mélyben végzed

– mondta a podcastban.

Zuckerberg, aki májusban lesz 40 éves, különösen megkedvelte a brazil dzsúdzsucut. Egy májusi kaliforniai versenyen arany- és ezüstérmet is szerzett. A Meta vezérigazgatója egyike azon technológiai nagyágyúknak, akik a közelmúltban a harcművészet felé vették az irányt.

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója a Krav Maga izraeli harcművészetet gyakorolta, és elmondta, hogy a tapasztalat megváltoztatta az üzleti és életszemléletét. Joanna Pineda, a Matrix Group International vezérigazgatója korábban azt mondta az Insidernek, hogy a taekwondo és a koreai harcművészet, a hapkido gyakorlása segített neki a mentális keménység fejlesztésében.

A vállalat az év elején jelentős létszámleépítéseket hajtott végre. A metaverse-t működtető Reality Labs egység kollektív veszteségei a második negyedévben meghaladták a 40 milliárd dollárt.

Rovatok