Index Vakbarát Hírportál

Még nem ébredt fel a forint

2023. október 9., hétfő 07:41

Hétfő reggelre gyengült a forint jegyzése a nemzetközi devizakereskedelemben a péntek esti adatokhoz képest. A múlt hét első napjához képest viszont némiképp erősebben teljesít a magyar fizetőeszköz.

Az eurót hétfő reggel hét órakor 387,05 forinton jegyezték a péntek esti 386,85 forint után. A dollár jegyzése 366,73 forintra ment fel 365,10 forintról, a svájci franké pedig 402,87-re 402,03 forintról.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint fél százalékkal áll erősebben az előző heti kezdéshez képest az euróval és a dollárral szemben. A svájci franknál minimális mértékben gyengébb a múlt hét hétfőhöz viszonyítva.

Az év eleji jegyzésénél erősebben áll a forint mindhárom devizával szemben; 3,1 százalékkal az euró, 1,7 százalékkal a dollár és 0,2 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az Index vasárnapi tőzsdei összefoglalójában arról írtunk, hogy akárcsak a múlt héten, a következő hetekben is meghatározó árfolyammozgató hatása lehet az uniós forrásokról érkező híreknek. A Financial Times értesülései szerint november végéig az EU feloldhatja annak a Magyarországnak járó 13 milliárd eurónyi kohéziós forrásnak a blokkolását, amit az igazságügyi reform végrehajtásához kötött korábban a szervezet.

Rovatok