Index Vakbarát Hírportál

Új üzletágat indít egy ismert magyar gyógyszergyártó

2023. október 24., kedd 19:00

Bérmunkában hatóanyagot fejleszt és gyárt majd gyógyszeripari partnereinek az Egis Gyógyszergyár Zrt. Az Egis Pharma Services tevékenységét a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari szakkiállításán, az október 24–26. között megrendezett barcelonai CPHI-n mutatják be.

Portfóliója új elemekkel bővítését az elmúlt időszakban Magyarországon megvalósított, 100 milliárd forintot meghaladó beruházások teszik lehetővé.

Az Egis kizárólag Magyarországon végez kutatás-fejlesztési tevékenységet, és itt gyártja termékeinek 100 százalékát.

Az új üzletág elindítása a vállalatcsoport fejlődésének következő állomása. Az Egis originális és generikus vállalatok számára egyaránt vállalja a hatóanyag-fejlesztés és -gyártás feladatait – közölte a gyógyszergyár az MTI-vel.

A cég egyik legnagyobb előnye, hogy a fejlesztés legelső lépéseitől a nagyüzemi gyártásig minden folyamatot képesek a társaságon belül megvalósítani – ismertette Poroszlai Csaba, az Egis vezérigazgatója.

Magyarországon kívül 17 országban értékesítik a termékeket 

Az Egis termékeit három magyarországi telephelyén gyártja, a vállalat budapesti székhelyén találhatók a hatóanyaggyártó üzemei, szintén a fővárosban, egy másik telephelyen működnek az injekció-, tabletta- és csomagolóüzemei, valamint itt található az egyik készáruraktára is. A körmendi gyáregység tablettaüzemében tabletták, drazsék és pelletek, galenikus üzemében pedig kenőcsök, kúpok, oldatok, szirupok és aeroszolok készülnek.

A vállalat Magyarországon kívül 17 országban értékesíti termékeit Egis márkanéven, termékskálája összesen 103 országban érhető el leányvállalatain, képviseletein vagy partnerein keresztül.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint az Egis Gyógyszergyár Zrt. a 2021. október 1. és 2022. szeptember 30. közötti üzleti évben 219 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el az előző évi 193 milliárd forinttal szemben. 

Rovatok