Index Vakbarát Hírportál

Ütős hírt kaptak az autósok, megéri várni a tankolással

2023. november 6., hétfő 10:38

A hét közepétől 95-ös benzinért 605, míg a gázolaj esetén átlagosan 631 forintot kell fizetni literenként.

Szerdán jelentősen csökken a benzin és a gázolaj ára is. Előbbi literenkénti ára bruttó 5 forinttal csökkenhet, míg a gázolaj várhatóan bruttó 8 forinttal lehet majd kevesebb a hét közepétől – írta meg a holtankoljak.hu. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulhatnak: 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy januártól 700 forint feletti üzemanyagárakra számíthatunk. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerint január 1-jétől biztosan emelkednek az üzemanyagárak a várható jövedékiadó-emelés miatt: pontosan 41 forinttal. 

Ez egy uniós előírás, mindenképp megtörténik, ennek eljött az ideje

mondta Hernádi az ATV Egyenes beszéd című műsorában a napokban. Az elnök-vezérigazgató szerint ha ismét nagyon alacsonyak lennének a hazai üzemanyagárak, akkor ismét beindulna az üzemanyag-turizmus.

Hernádi Zsolt szerint az Izrael és a Hamász közötti háború hatására 90 dollár fölé is emelkedett a Brent típusú olaj ára, ugyanakkor szerencsére nem történt ellátási sokk. A piac az eszkalációtól tart, mindenki Szaúd-Arábiára és Iránra figyel, mert ha az olajkitermelésben csak 1 százalékos kiesés lesz, az 10 százalékos emelést jelent – összegezte.

Rovatok