Index Vakbarát Hírportál

Jelentős ígéretet tett az MFB az uniós forrásokkal kapcsolatban

2023. november 7., kedd 13:36

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) felkészült a 2027-ig tartó uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítésére – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Az MFB azt ígéri, hogy az uniós forrásokról szóló megállapodást követően a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé teszi a hitelprogramokat.

A közvetítő szerepet betöltő MFB Pont Plusz hálózat kialakítására meghirdetett közbeszerzési eljárás lezárult, az eljárás eredményeként az MBH Bank és a Gránit Bank bizonyos fiókjaiban lesznek elérhetők a mikro-, kis- és középvállalkozások számára meghirdetett kiírások – közölték.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) joggyakorlása alá tartozó MFB 2016-ban kezdte meg az előző uniós ciklus pénzügyi eszközeinek közvetítését. Az MFB Pontok hálózata kereskedelmi bankfiókban biztosított szakértő segítséget és forrást a vállalkozások, illetve magánszemélyek számára.

Három operatív program keretében kockázatitőke-programok, kombinált és önálló hitelprogramok, valamint lakossági hitelprogramok lebonyolítása zárult le kutatásfejlesztési, infokommunikációs, energiahatékonysági, vállalati technológiafejlesztési területen – olvasható a közleményben.

Rovatok