Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárd euró értékben bocsátott ki kötvényeket az Eximbank

2023. november 9., csütörtök 07:48

Több mint háromszoros túljegyzés mellett, egymilliárd euró értékben hajtott végre nemzetközi kötvénykibocsátást az Eximbank – írja közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Több mint tíz év után újra euróalapú kötvénykibocsátást hajtott végre az exporthitel-ügynökség magas, több mint háromszoros befektetői kereslet mellett a nemzetközi piacon.

A bank egymilliárd euró összegű, 2029-es lejáratú kötvényt értékesített 6,09 százalékos hozammal. A kibocsátás vezető szervezői az Erste Bank, Goldman Sachs, ING, JP Morgan és Raiffeisen Bank International voltak – áll a közleményben.

A kibocsátás élénk érdeklődés kíséretében, mintegy 150 befektető részvételével, érdemi túljegyzés és széles körű földrajzi diverzifikáció mellett zajlott. A befolyt összeget az Eximbank a stratégiájában meghatározott célok elérésére, a hitelezési tevékenységének finanszírozására használja fel.

A pénzintézet április 26-án már végrehajtott egy nemzetközi devizakötvény-kibocsátást, ekkor 1,25 milliárd dollár értékű forrásbevonást valósított meg.

„A sikeres forrásbevonások egyértelműen és világosan bebizonyították, hogy az Eximbankba és a magyar gazdaságba vetett bizalom töretlen, Magyarországot nemzetközi színtéren is elismert szereplőként, megbízható pénzügyi partnerként tartják számon a befektetők” – fogalmazott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Rovatok