Index Vakbarát Hírportál

Egy magyar OnlyFans-modell 15 milliót keresett, nem kegyelmezett a NAV

2023. november 9., csütörtök 12:12

Felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a celeb, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett; az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban.

A NAV azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a celeb egy brit közösségi platformról, az OnlyFansről szerezte a jövedelmét, méghozzá úgy, hogy a „formás idomokról” készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthették meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhattak.

A közösségi oldal a kreatív tartalomgyártókat és rajongóikat hozza össze – írták az online felületről. Úgy folytatták, hogy a tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel bevallásaiban.

A NAV megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon világosan látszott a külföldi jövedelem.

A jogkövetési vizsgálat hatására a híresség a bevallásain önellenőrzést végzett, amelynek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett a fizetendő adója. Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó.

Hatalmas pénz van az OnlyFansben

A szexmunkások, zenészek, hírességek és mások által használt online platform, az OnlyFans többségi tulajdonosa 338 millió dollár osztalékot vett ki a cégből. Az anyavállalat, a Fenix International szerint az éves nyereség több mint félmilliárd dollárra ugrott.

A PLATFORM SZERINT JELENLEG TÖBB MINT HÁROMMILLIÓ ALKOTÓNAK BIZTOSÍTANAK FELÜLETET, ÉS KÖZEL 240 MILLIÓ FELHASZNÁLÓT SZOLGÁLNAK KI.

Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező Fenix egyetlen részvényese, Leonid Radvinsky személyes vagyonát több mint 2 milliárd dollárra becsülik.

Rovatok