Index Vakbarát Hírportál

Bejelentette a Yettel: az infláció miatt emeli a szolgáltatások árát

2024. január 22., hétfő 18:02

A Yettel egy közleményben jelentette be, hogy idén márciustól kezdve drágulnak a szolgáltatásaik. Korábban a másik két nagy magyarországi szolgáltató, a Telekom és a Vodafone is közölte, hogy ugyanabban a hónapban emelnek árakat.

Egy héttel ezelőtt a Telekom bejelentette, hogy március 1-től kezdve az inflációnak megfelelő mértékben drágulnak a szolgáltatásaik. A Vodafone pedig még korábban, tavaly ősszel közölte, hogy ugyanilyen mértékben és ugyancsak márciustól drágulnak a szolgáltatásaik.

Hozzájuk csatlakozott azóta a Yettel is, amely még a hét végén adott ki egy közleményt ugyanerről.

Az éves inflációkövető díjkorrekció következtében a lakossági és kisvállalkozói számlás tarifa havi díjakban 15,3 százalékos mértékű emelkedést tapasztalhatnak a Yettel ügyfelei

– közölte a cég.

„A Yettel lakossági és kisvállalkozói számlás előfizetéssel rendelkező ügyfelei 2024. március 5-től tapasztalhatják a – Központi Statisztikai Hivatal által közzétett 2023-as éves inflációnál kisebb mértékű – 15,3 százalékos díjváltozást, amely a lakossági előfizetések esetén a tarifa havi díjakat érinti” – írták a közleményben. 

A havi díjon felüli a perc- és SMS-díjak, valamint a kiegészítő adatjegyek ára a korrekció után is a korábbival azonos marad. Kisvállalkozói számlás előfizetések esetén a díjváltozás a havi díjakat és az egyszeri kiegészítő szolgáltatási díjtételeket érinti, míg a havi díjon felüli perc- és SMS-díjak ezeknél a tarifáknál is változatlanok maradnak. Az inflációkövető díjkorrekció az egyéb ügyfélszegmenseket a Yettel nekik küldött értesítésében foglaltak szerint érinti

– közölték.

„Azon tarifacsomagok esetében, amelyek adatkerete nem teljes egészében használható fel az 1-es / EU roaming díjzónában, és érintettek a díjváltozásban, ott lakossági és kisvállalkozói előfizetés esetén 2024. március 5-től a felhasználható roaming adatkeretek növekednek. A szolgáltató a változások életbe lépését megelőzően megfelelő időben SMS-ben és/vagy e-mailben, valamint a számlalevélen értesíti ügyfeleit a változásokról”– írták.

Rovatok