Index Vakbarát Hírportál

Személyi változások a 4iG felső vezetésében

2024. február 14., szerda 11:38

Blénessy László operatív vezetői feladatai megszűnnek március 1-től, a vállalatcsoport informatikai divíziójának irányítását Radó Gábor veszi át Tápai Tamástól, aki a vezérigazgató munkáját támogatja a jövőben.

Új szakaszához érkezett a 4iG Csoport integrációs folyamata, ami a 4iG Nyrt. és tagvállalatainak felső vezetésében tervezett személyi változásokkal jár – szúrta ki a tőkepiaci társaság Budapest Értéktőzsde oldalára közzétett információiból a Privátbankár.

Blénessy László operatív vezetői feladatai március 1-től megszűnnek, azonban a társaság igazgatóságának munkájában továbbra is részt vesz, emellett a vállalatcsoport elnökének felkérésére a technológiai és digitalizációs területeken, valamint a Rheinmetall AG-val tervezett projektekkel kapcsolatban stratégiai tanácsadóként továbbra is támogatja a 4iG tevékenységét.

Tápai Tamástól Radó Gábor korábbi kereskedelmi igazgató veszi át a vállalatcsoport informatikai divíziójának irányítását március 1-től, Friss László, a kiemelt projektekért felelős igazgató feladatköre kiegészül az informatikai kereskedelmi terület vezetésével is.

Az informatikai divízió új menedzsmentjétől az IT-üzletág és az ahhoz kapcsolódó vállalatok hatékonyságnövelését, a szinergiák jobb kihasználását, a transzformációs folyamatok felgyorsítását várja a 4iG igazgatósága. A cégcsoport teljes transzformációja mellett a 4iG Nyrt.-ben működő informatikai és rendszerintegrációs tevékenységet is önálló informatikai vállalatba szervezik 2024-ben.

Radó Gábor húsz évvel ezelőtt csatlakozott a HumanSoft Kft.-hez, a 4iG Nyrt. informatikai vállalatához. A 4iG kereskedelmi vezérigazgató-helyetteseként 2018-tól, a cégcsoport átszervezését követően pedig a cégcsoport kereskedelmi igazgatójaként vezette az értékesítési tevékenységeket.

Tápai Tamás a 4iG Csoport vezérigazgatójának munkáját támogatja a jövőben, a Rheinmetall AG-val közösen létrehozott informatikai vállalat piacra lépésével és a társaság üzleti stratégiájának megvalósításával kapcsolatban.

Rovatok