Index Vakbarát Hírportál

Elvitték minden idők legmagasabb lottófőnyereményét Magyarországon

2024. február 24., szombat 19:45

Tavaly július óta nem volt telitalálat az ötös lottón, most szombaton azonban gazdára találtak a milliárdok. Ezzel ez minden idők legnagyobb nyereménye, amit eddig kiosztottak.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott ötöslottó-számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Ezen a héten pedig valaki minden idők legnagyobb lottófőnyereményével lett gazdagabb. A következő héten 200 millió forint lesz a főnyeremény.

Joker: 645442

A 8. játékhéten nem volt telitalálat a jokeren, a következő héten 240 millió forint lesz a fődíj.

Ha nem tudná, mihez kezdjen vele

Arra az esetre, ha több száz millió vagy akár több milliárd forinttal rendelkezik, és ingatlanvásárlásban gondolkodik, ajánlunk néhányat a felső kategóriából az alábbi videónkban:

1 a 43 949 268-hoz

Az ötöslottó-játékban 90 számból kell 5-öt kiválasztani. A cél az, hogy minél többet eltaláljon a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 2 találata van egy mezőn, a főnyereményt az 5 találat jelenti.

Az ötös lottó telitalálatára az esély 1 a 43 949 268-hoz. És eddig 2020. március 28-án született meg a magyar lottótörténelem eddigi legnagyobb nyereménye. Akkor az egyik szerencsejátékos 6 milliárd 431 millió 516 ezer 10 forintot nyert.

AHOGY AZT KORÁBBAN MEGÍRTUK, TAVALY JÚLIUS ÓTA NEM VOLT TELITALÁLAT AZ ÖTÖS LOTTÓN.

Mindig elviszik

Az első lottósorsolás 1957. március 7-én volt Magyarországon, az első öttalálatos öt héttel később jött (véletlen lenne?!), akkor az 855 ezer forintot ért. A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között osztják fel,

de erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa. 

Ráadásul 2024. január 1-jétől egy novemberben elfogadott törvényjavaslat értelmében a számsorsjátékok szja-mentességet élveznek (eddig 15 százalék volt az adóteher, amit a Szerencsejáték Zrt. fizetett meg), így jelentősen emelkedett a nyeremények összege. Azért emelkedik csak a számsorsjátékok nyereménye, mert a lottójátékok a játékszenvedély szempontjából alacsony kockázatúak.

Rovatok