Index Vakbarát Hírportál

Fidesz: Az I. kerületben V. Naszályi Márta titokban sokmilliós jutalmakat osztogatott

2024. április 11., csütörtök 20:43

A „Budapest I. kerületi többségét képviselő” polgári közösség a napokban megdöbbenéssel értesült arról, hogy a baloldali V. Naszályi Márta titokban sokmilliós jutalmakkal „tömte ki” a hozzá hűséges, „a hivatali fizetési listán már amúgy is kitartott elvtársait” – olvasható a Fidesz közleményében.

A kormánypárt közleményében azt írta, a hozzájuk eljutott információk alapján az egyik legfelháborítóbb kifizetés Czukkerné dr. Pintér Erzsébet esetében történt, aki a „Gyurcsány Ferenc és V. Naszályi Márta nevével fémjelzett kerületvezetés hűséges kiszolgálója”. A közleményben így fogalmaztak:

Jegyzői munkásságának eredménye, hogy a törvénytelenségek miatt az önkormányzatnál sorakoznak a kormányhivataltól kapott milliós bírságok, tavaly a hivatal összes jogásza felmondott, sorban távoztak magas szakmai kompetenciákkal rendelkező vezetők és információink szerint csak a 2023-as esztendőben harmincnál is többen intettek búcsút az önkormányzatnak, ez a hivatali dolgozók negyedét jelenti

A Fidesz szerint az „önmagából rendszeresen kivetkőző, gyurcsányista politikusként viselkedő jegyző” mindezek ellenére már a próbaideje alatt egyhavi bérének megfelelő jutalomban részesült,

2023 végén pedig további kéthavi jutalmat „markolt fel” a jegyző, aki tavaly április 1-jén kezdett dolgozni az önkormányzatnál.

Majd a párt a közleményében hozzátette: az „alkalmatlanságáról elhíresült” Czukkerné tehát 8 hónap alatt mindösszesen 5,1 millió forintot „vehetett ki a kerületi polgárok zsebéből”, miközben havonta 1,8 millió forintot keresett V. Naszályi Márta mellett.

Fidesz: Az I. kerület ennél jobbat érdemel

A Fidesz megfogalmazása szerint a „jegyző hatalmi köréhez tartozó” Kiss Imre, titkárságvezető – aki szintén 2023 tavaszán érkezett a hivatalba – esetében „szintén vastagon fogott V. Naszályi ceruzája”. A „senki által meg nem választott, teljesítményt felmutatni nem tudó politikai kinevezett” három és fél millió forintos jutalomban részesült. A kormányőárt szerint a fentiek fényében már érthető, hogy

a pontos kifizetésekről miért titkolózik a kerület baloldali vezetése, holott erre már elsőfokú bírósági eljárásban is kötelezték őket.

V. Naszályi Márta és jegyzője jól ismert „a széteső hivatalról, a törvénytelen működésről, a hatalommal való visszaélésről és a bosszúállásaikról”. Mindezen körülmények és tulajdonságok nem érdemelnek jutalmat, pláne nem próbaidő alatt, jól látható tehát, hogy valójában csak egy „elvtársias hangulatú pénzszórás” történt, nem pedig a szakmai munka jutalmazása – írták.

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy  V. Naszályi Márta „ilyen alávaló, gyurcsányista tempóban” szórja el a kerületiek pénzét és – mint fogalmaztak – június 9-én a kerület polgárai határozott üzenetet fognak küldeni a „korrupciós botrányokban úszó” baloldali városvezetésnek.

A kormánypárt szerint ennél az I. kerület jobbat érdemel.

Csütörtökön, a képviselő-testületi ülésen a felháborító jutalmazási gyakorlatra több, a kerületi polgári közösséghez tartozó fiatal hívta fel a figyelmet – olvasható a Fidesz közleményében, amit az MTI összegzett.

Az elmúlt időszakban az I. kerületben számos botrány robbant ki. Erről itt, itt, illetve az alábbi cikkben tájékozódhat.

Rovatok