Index Vakbarát Hírportál

Tömegek lephetik el a boltokat a pünkösdi zárvatartás miatt

2024. május 14., kedd 15:33

Május 19-én, pünkösdvasárnap és május 20-án, pünkösdhétfőn a legtöbb üzlet zárva tart. A munkaszüneti napok miatt már szombaton kisebb tömegek lephetik el az áruházakat. A korábbi évekhez hasonlóan idén is akad néhány kivétel, ahol sürgős esetekben is vásárolhatunk.

Május 19. pünkösdvasárnap és május 20. pünkösdhétfő is munkaszüneti nap, amely a boltok nyitvatartását is befolyásolja. A jogszabályok szerint ünnepnapokon az üzleteknek zárva kell tartaniuk Magyarországon.

Május 18-án, szombaton még vásárolhatunk, ám érdemes felkészülni arra, hogy a kétnapos zárvatartás miatt kisebb tömegek lephetik el az áruházakat – hívta fel rá a figyelmet az Economx. 

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a bevásárlóközpontok és a nagyobb áruházláncok sem nyitnak ki. Többek között a Tesco, az Auchan, a Lidl, az Aldi, a Spar, a Penny, a CBA, a Coop, és a Real is zárva tart.

Sürgős esetekben az ünnepnapokon is vásárolhatunk még néhány helyen. A pünkösdi hosszú hétvégén nyitva lesznek a benzinkutaknál lévő, szupermarket jellegű üzletek. Továbbá:

Május 21-én, kedden már a szokásos nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat az üzletek. A nyitvatartásra vonatkozó változásokat a boltoknak minden esetben fel kell tüntetniük, indulás előtt érdemes tájékozódni.

Rovatok