Index Vakbarát Hírportál

Az Erste veszi át a Citibank ügyfeleit

2015. szeptember 2., szerda 10:54

A kivonuló Citibank lakossági üzletágát végül az Erste veszi meg. Az ügyfélszámlák átadása kicsit odébb lesz, 2016 végén esedékes, addig a Citibank szolgáltatásai ugyanúgy fognak működni. Az üzlettel az Erstének lesz az OTP után a második legnagyobb lakossági portfóliója. 

Szóval az ügyfeleknek semmit sem kell csinálniuk, ha pedig lesz valami változás később, akkor arról úgyis kapnak majd külön értesítést.

Az érintett bankok mindkét részről elmondták még az ügylet mellé, hogy milyen elkötelezettek Magyarország iránt (nagyon), hogy a tranzakció milyen hatással lesz az ügyfelekre (pozitív), és hogy milyen színvonalon tervezik folytatni a tevékenységüket (magason). A Citibank is marad ugyanis Magyarországon, csak nem a lakossági szegmensben – vállalatokat, projekteket a továbbiaknak is finanszíroznak majd. 

Belassultunk szerintük

A Citibank is 2015 végéig 11 országból vonul ki még, pontosabban a lakossági üzletágból. A régióból Csehországot hagyják még ott, mert inkább azokra az országokra koncentrálnak, ahol lesz értelmezhető növekedés a következő években.

A Magyarországon 1985 óta jelen lévő Citibank kezdettől fogva nem a lakosság széles körét célozza szolgáltatásaival, így noha díjai és feltételei sokat szelídültek a kétezres években, termékei máig is inkább a tehetősebb rétegeket szolgálták.

Egyébként, ha bármely citibankos ügyfélnek nem felel meg a számláját átvevő bank, gond nélkül válthat addig is.

Rovatok