Index Vakbarát Hírportál

A Raiffeisen veszi át a cseh Citibank ügyfeleit

2015. szeptember 14., hétfő 15:49

Az osztrák Raiffeisen Bank International AG (RBI) cseh leánybankja veszi át a Citibank csehországi lakossági és bankkártya üzletágát, írja az MTI. Az üzlet várhatóan 2016 elején zárul le. Azt, hogy mennyibe került a Citi lakossági és bankkártya üzletága, nem hozták nyilvánosságra.

A Raiffeisen azzal együtt is terjeszkedni kíván Csehországban, hogy el akarja kerülni a kockázatosabb partnereket, de a közleményük szerint mind a nyereségesség, mind a kockázatok tekintetében bizakodóak a csehországi piaci lehetőségeket illetően.

A Raiffeisen 1993 óta van jelen a csehországi piacon. Leánybankja, a Raiffeisenbank a.s. mérlegfőösszegét tekintve az ötödik legnagyobb bank az országban és egyaránt jelen van a lakossági és a vállalati üzletágban. A Raiffeisenbank a.s.-nek 2015 első felének végén125 fiókja, 2700 alkalmazottjával  és 397 ezer ügyfele volt az országban.

A Citigroup tavaly októberben jelentette be, hogy 11 országban, köztük Magyarországon, de például Csehországban, Egyiptomban, Japánban, Peruban és Dél-Koreában is el akarja adni lakossági üzletágát. Indoklásképpen arra hivatkozott, hogy azokra a piacokra kíván összpontosítani, ahol a legnagyobb mérettel és növekedési potenciállal rendelkezik. Magyarországon az Erste veszi át a Citi lakossági ügyfeleit.

Rovatok