Index Vakbarát Hírportál

A Raiffeisen is megvenné a Budapest Bankot

2019. április 11., csütörtök 11:04

A Raiffeisen Bank kész ajánlatot tenni a Budapest Bankra - ezt mondta a Világgazdaságnak Ingrid Krenn-Ditz, az osztrák bank nemzetközi sajtófőnöke. A kormányközeli gazdasági napilag kérdésére a szóvivő azt mondta

Úgy véljük, hogy a Budapest Bank eddig követett stratégiája és meglévő portfóliója komolyan erősítheti céljaink elérését az organikus növekedés alternatívájaként.

A Krenn-Ditz elmondása szerint eddig azt tapasztalták, hogy az ilyen felvásárlások után, a szinergiákat kihasználva növekszik a hitelezés volumene, így a Budapest Bank megszerzése jelentősen növelné a Raiffeisen magyar leányvállalatának értékét.

Ráadásul a magyar Raiffeisent az a Zolnai György irányítja, aki korábban a Budapest Bank vezérigazgatója volt, 

és részt vett annak lebonyolításában, hogy a magyar állam megvásárolja a bankot az attól szabadulni kívánó amerikai GE Capitaltól, így jól ismeri a bankot. 

A Budapest Bank privatizációs tervével június végéig kell, hogy elkészüljön a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea, így azután derül majd ki, hogy mi lesz a bank sorsa. Az biztos, hogy nagy a verseny, már a K&H és a belga KBC is bejelentkezett, de a Mészáros-közelbe került Takarékbank is érdeklődött a felvásárlás iránt. A Világgazdaság azt írja, a piaci pletykák szerint ez utóbbi jelentkező lehet az esélyes, mert a kormány szívesen látná  a Budapest Bankot egy a Takarék Bankot és a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában került MKB-t magába foglaló holding részeként. 

Rovatok