Index Vakbarát Hírportál

Lefejezések az Államkincstár vezetésében

2011. január 25., kedd 13:20

Fél évig maradhatott posztján az új kormányzati ciklusban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által kinevezett Kotán Attila, Árvai Csaba, Berczik Ábel, az Államkincstár elnöke és két elnökhelyettese. A tárcavezető lecseréli őket.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter leváltotta a Magyar Államkincstár két elnökhelyettesét, azt követően, hogy pár nappal korábban az elnöknek is megköszönte a munkáját – értesült az Index.

Mint a hvg.hu nemrég beszámolt róla, az eddigi elnök Kotán Attilát Thuma Róbertre cserélte az Államkincstár felettes szerve, a Nemzetgazdasági Minisztérium. Információink szerint a napokban folytatatták a vezetőcserét, Árvai Csaba általános elnökhelyettest és Berczik Ábel hálózatirányítási elnökhelyettest is elbocsátották. Információnkat nem hivatalos források megerősítették, hivatalos helyről egyelőre várunk a visszajelzésre, az NGM-hez eljuttattuk kérdéseinket.

Úgy tudjuk, már meg is találták a két elnökhelyettes utódját, házon belülről oldják meg utódlásukat, Novotnik Imre és Tariné Molnár Margit kerülnek a MÁK piramisának második szintjére. Mindketten évek óta az Államkincstárnál dolgoznak (Novotnik az önkormányzati főosztály éléről lép feljebb, Tariné a MÁK közgazdasági igazgatója volt eddig), azt megelőzően pedig a volt Pénzügyminisztérium kötelékébe tartoztak.

A mostani leváltások pikantériája, hogy Matolcsy június derekán szemelte és nevezte ki elnökké Kotánt és elnökhelyetteseivé Árvait és Bercziket, most pedig bő fél évvel később útilaput kötött a talpukra. Hogy miért, arról nincs információnk.

Rovatok