Index Vakbarát Hírportál

Még szabadlábon a négyes rendőrgyilkosság gyanúsítottja

2009. november 30., hétfő 18:43

Ellentmondásos hírek jelennek meg a seattle-i négyes rendőrgyilkosság gyanúsítottjának sorsáról.

Kora délután több hírügynökség még azt jelentette, hogy egy rajtaütésben a rendőrök lelőtték búvóhelyén a 37 éves Maurice Clemmons, aki az egyetlen gyanúsítottja volt az ügynek.

Késő délután a BBC, az AP és az AFP is azt jelentette a seattle-i rendőrökre hivatkozva, hogy Clemmons nem volt a házban, miután a rohamosztagosok megostromolták. A házról azt közölték, hogy az Cemmons otthona.

A jelentések szerint hangosbeszélőn felszólították a férfit, hogy jöjjön elő, majd állítólag egy robotot is beküldtek, végül könnygáz gránátokat dobáltak a házba, amit aztán megostromoltak. Egyes hírek szerint fegyverropogás zaját lehetett hallani ekkor.

Később aztán a rendőrség azt közölte, hogy üres volt a ház, és a gyanúsított, aki súlyosan megsebesülhetett a négy rendőr elleni vasárnapi támadásban, a környéken bujkálhat még.

A BBC hétfőn késő délután pedig azt közölte, hogy a fegyveres, aki a négy rendőrt megölte a Washington államban lévő egyik kávézóban, feltehetőleg belehalt a támadásban szerzett sebeibe, amikor az egyik rendőr visszalőtt rá.

Rovatok