Index Vakbarát Hírportál

Sarkozy nem sétálna magas munkásokkal

2010. június 15., kedd 15:37 | aznap frissítve

Megint arról cikkeznek francia lapok, hogy Nicolas Sarkozy köztársasági elnök nem akart túl magas munkásokkal mutatkozni egy közelgő gyárlátogatáson, ezért előre küldött két embert, hogy kiválogassák a magasságban hozzá illőket. Az Elysée palota mindent tagad.

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök két munkatársát előre küldte egy tervezett gyárlátogatás előtt, hogy kiszűrjék a magas munkásokat, írta a République des Pyrénées helyi francia lap.

"180 centis magasságommal azt mondták, hogy nem engednek a hivatalos fogadóbizottság közelébe" - állította a lapnak egy névtelenül nyilatkozó szerelő. A 165 centis Sarkozy állítólag azt az utasítást adta két munkatársának, hogy 170-nél magasabbak ne kerülhessenek mellé, amikor június 22-én felkeresi a gyárat Toulouse közelében.

A francia elnök a hírek szerint rendkívül érzékeny magasságára, ezért többször magasított talpú cipőt hord, feleségének, Carla Bruninak pedig tilos magassarkú viselése.

Legutóbb arról cikkeztek a francia lapok, hogy a magas ügynököknek állítólag jelezték, ne jelentkezzenek Sarkozy testőreinek. Az Elysée palota, a köztársasági elnöki hivatal folyamatosan tagadta az újságokban megjelent állításokat.

Sarkozy márciusban megrendelésre gyártott, önmagára szabott pulpitust vitt magával amerikai látogatására, hogy ne tünjön olyan alacsonynak vendéglátója, a szabvány pulpitust használó Barack Obama mellett a Columbia Egyetemen tartott előadásán.

Egy 2009. szeptemberi gyárlátogatáson pedig a francia sajtó szerint Sarkozy mögött kizárólag nála alacsonyabb emberek állhattak televíziós beszéde alatt, bár az elnöki hivatal tagadta, hogy a gyár legalacsonyabb dolgozóit buszokkal szállították a helyszínre, miután az elnök segítői kiválogatták őket.

Rovatok