Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a magamutogató képviselő

2011. június 16., csütörtök 21:03 | aznap frissítve

Lemondott mandátumáról Anthony Weiner amerikai demokrata párti képviselő, akiről kiderült, hogy az elmúlt három évben hat ismeretlen nőnek küldözgetett magáról erotikusnak szánt fényképeket és üzeneteket az interneten.

Korábban a képviselő lemondása mellett foglalt állást Barack Obama elnök és John Boehner, a képviselőház elnöke. A Demokrata Párt vezetése pedig fontolóra vette, hogy megfossza őt minden, a törvényhozási bizottságokban viselt tisztségétől. Weinernek a botrány kitörése előtt jó esélye volt rá, hogy ő legyen New York következő polgármestere.

A politikusról először május végén közölte az amerikai sajtó, hogy a Twitteren szemérmetlen fotót küldött egy főiskolás nőnek, de a képviselő azt állította, hogy hackercsíny áldozata lett. Múlt hétfőn azonban jelentkezett egy másik nő is, aki szintén kapott a politikust alulöltözötten ábrázoló fotókból.

Weiner akkor a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon jelentette ki, hogy vállalja a felelősséget, bocsánatot kér a szeretteitől és a választóitól, de nem mond le.

A beismerés után a sexting néven ismert jelenség bűnébe esett politikus több partnere jelentkezett amerikai bulvárlapoknál.

Vasárnap a New York Times arról írt, hogy Weiner elmeorvosi kezelésnek veti alá magát egy meg nem nevezett pszichiátriai intézményben.

Rovatok