Index Vakbarát Hírportál

Elhalasztották DSK bírósági meghallgatását

2011. július 12., kedd 06:44 | aznap frissítve

Augusztus elsejére halasztották Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér New York-i bírósági meghallgatását, jelentették be hétfőn este New Yorkban a védőügyvédek és az ügyészség képviselője.

Dominique Strauss-Kahnnak eredetileg július 18-án kellett volna megjelennie a New York-i bíróság előtt. Az Egyesült Államokban azzal vádolják, hogy egy New York-i szállodában, a Sofitelben május 14-én megpróbált megerőszakolni egy szobalányt.

A manhattani fellebbviteli bíróság előző pénteken megszüntette Strauss-Kahn házi őrizetét. Az ügyészi hivatal akkor annyit írt, hogy "a vizsgálat folytatódik, semmilyen döntés nem született az ügyben". A New York Post által idézett hatósági források szerint tarthatatlan az ügy, a szobalány szavahihetősége teljesen összeomlott.

Strauss-Kahn védőügyvédjei, Benjamin Brafman és William Taylor szerint augusztus elsején az ügyészség ejtheti a védencük ellen felhozott vádakat. A tárgyalás halasztását egyébként a védelem és az ügyészség közös levélben kérte hétfőn a bíróságtól, hogy mindkét félnek több ideje legyen a felkészülésre.

Rovatok