Index Vakbarát Hírportál

Lenin helyett Putyint temetnék el

2012. január 31., kedd 18:41

Óriási visszhangja lett orosz blogokon egy hírolvasó bakijának. A szibériai Krasznojarszkban élő nő azt akarta bemondani, hogy Mihail Prokhorov orosz oligarcha és politikus arról nyújtott be a parlamentben egy referendumot, hogy Lenin holttestét távolítsák el a Vörös téri Mauzóleumból és temessék el. Vlagyimir Lenin helyett azonban véletlenül azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin – számolt be a The Times of India.

"Eltemessük-e Vlagyimir Putyint? Ez a kérdés mostanában nagy vitákat kavar az interneten" – mondta Maria Buktujeva a krasznojarszki TVK televíziós csatornán múlt héten.

Orosz kommentelők ezreinek tetszett meg a nyelvbotlás, többen virtuális virágokat és jókívánságokat posztoltak a nő VKontakte (orosz Facebook) adatlapján. "Mása a nép hangja", szól az egyik bejegyzés. "Mása, mindent jól mondtál", írja egy másik posztoló.

Buktujeva kollégája élő adásban reagált a történtekre, amikor megkérdezte a hírolvasót, hogy hogyan sikerült 26 másodperc alatt ekkora sztárrá válnia. Három nap alatt több mint fél millióan nézték meg a videót a Youtube-on. A nőt a tévétársaság nem akarja egy nyelvbotlás miatt büntetni, így megtarthatja az állását.

Vlagyimir Putyin indul a márciusi elnökválasztáson, de a népszerűsége egyre jobban csökken.

Vlagyimir Lenin 1924-es halála óta fekszik bebalzsamozva a tiszteletére emelt mauzóleumban.

Rovatok