Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a magyar turisták gyilkosait Etiópiában

2012. február 7., kedd 08:28

Az al-Kaidával is kapcsolatban lehetnek azok a terroristák, akiket öt turista, köztük két magyar meggyilkolásával gyanúsítanak Etiópiában. Nyolc embert fogtak el.

Elfogták az öt európai turista, köztük két magyar meggyilkolásával gyanúsított nyolc embert az etióp hatóságok - írja a Prensa Latina kubai hírügynökség.

A hivatalos közlemény nem szól arról, kik voltak az elkövetők, a hatóságok szerint azonban az al-Kaidával is kapcsolatba hozhatóak és további támadásokat terveztek. A hatóságok szerint további terroristákat akartak kiképezni. A terrorista sejtek az al-Shabab szomáliai csoporttal és más, al-Kaida-közeli szervezetekkel is kapcsolatban lehetnek.

A támadás után az etióp hatóságok az ellenséges Eritreát vádolták, melyet az eritreai kormány visszautasított. A gyilkosságokat az Afar Forradalmi Demokratikus Egységfront szervezet vállalta magára.

Az Index megkeresésére a Miniszterelnökség kedd délelőtt azt közölte, hogy folyamatban van az elfogásról szóló információ ellenőrzése. Egyelőre sem ők, sem a Terrorelhárítási Központ sem tudta megerősíteni a hírt.

A támadásban meghalt Fábián Tamás, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék oktatója és Szabad Gábor bőrgyógyász, akik a Szegedi Tudományegyetem túráján vettek részt az Erte Ale vulkánnál.

Rovatok