Index Vakbarát Hírportál

Nem az Etiópiában elfogott terroristák ölték meg a magyar kutatókat

2012. február 8., szerda 15:08 | aznap frissítve

Bár az Etiópiában elfogott terroristák tagjai az al-Kaida terrorszervezetnek, nem hozhatók összefüggésbe azzal a támadással, amiben magyar kutatók is meghaltak - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán az MTI-vel.

A TEK az etiópiai hatóságok tájékoztatására hivatkozva közleményében azt írta: a napokban Etiópiában elfogott terroristák az al-Kaida terrorszervezet tagjai, de nem ők ölték meg a magyar kutatókat. A tettesek keresése tovább folytatódik.

Február 7-én egy MTI hírben az az információ jelent meg, hogy elfogták az öt európai turista, köztük két magyar meggyilkolásával gyanúsított nyolc embert az etióp hatóságok. De ennek részleteit akkor sem a Miniszterelnökség sem a TEK nem tudta megerősíteni.

A január 17-ei támadás következtében a Szegedi Tudományegyetem két munkatársát, Fábián Tamás 53 esztendős geográfust és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvost, továbbá két német és egy osztrák állampolgár öltek meg fegyveresek. Egy magyar könnyebben megsérült, két németet és két etiópot pedig elraboltak a terroristák.

Rovatok