Index Vakbarát Hírportál

A kanadai kormányfő fenyegetésével is vádolják a hulladaraboló pornószínészt

2012. június 4., hétfő 11:10

A kanadai rendőrség vasárnap bejelentette, hogy a kormányfő megfenyegetése miatt is vádat emelnek az ellen a biszexuális pornósztár ellen, aki megölt egy harmincas éveiben járó férfit, a holttestét feldarabolta és az egyik levágott lábát elküldte a kormányzó Konzervatív Párt központjába.

Az interneten napokig terjedt egy videofelvétel, amelyen Magnotta, vagy egy rá rendkívül hasonlító férfi jégcsákánnyal (ice pick) halálra szurkál egy másik férfit, majd levágja a fejét, és a végtagjaival játszik. A bőröndöt egy utcaseprő fedezte fel egy montreali utcán. A rendőrség átkutatta Magnotta közelben fekvő lakását, amelyben csak néhány bútordarabot találtak, köztük egy véres matracot. Magnotta szomszédja szerint a rendőrök a házkutatás után nyitva hagyták az ajtót, hogy kiszellőzzön a lakás, ahonnan hullaszag áradt ki. Az áldozat feltehetően ázsiai származású, aki a rendőrség szerint ismerte gyilkosát.

Párizsban bujkálhat

A hatóságok nem zárják ki, hogy Luka Rocco Magnotta, aki ellen nemzetközi körözést adott ki az Interpol, és aki a francia rendőrség szerint az elmúlt napokban Párizsban is megfordulhatott. "A nyomozók bizonyosak abban, hogy a hulladaraboló a Párizs környéki Ile-de-France régióban van vagy volt, és mindenekelőtt a fővárosban, legalábbis péntek óta" – mondta a rendőrségi forrás több szemtanúra és más bizonyítékokra hivatkozva. A rendőrök a nyomozás részeként az elmúlt napokban két hotelt és egy bárt is átkutattak a Párizs északi részén található Batignolles negyedben.

A kanadai rendőrség azt feltételezi, hogy Magnotta május 26-án repülővel menekült el hazájából Franciaországba. A kanadaiak először azt közölték, hogy a feltétezett gyilkos esetleg Kelet-Európában kereshetett menedéket, de azt sem lehet kizárni, hogy álnéven visszatért Kanadába. A kelet-európai szál azért merült fel, mert Magnotta Vladimir Romanov álnéven is ismert, illetve honlapján több orosz nyelvű bejegyzés is található.

Ian Laferniere montreali rendőrfőnök szerint Magnottát azért fogják a kormányfő fenyegetésével megvádolni, mert a küldeményét Harper hivatalának címezte. Lafreniere szerint Magnotta "bárhol lehet" Európában, de "arról is szólnak értesülések, hogy álnéven visszatérhetett Kanadába".

A 29 éves Magnottát – aki Eric Clinton Newman néven látta meg a napvilágot, és aki Vladimir Romanov néven is ismert – azzal vádolják, hogy megölte a 33 éves Csün Lin kínai egyetemi hallgatót és az ő levágott testrészeit adta fel csomagban. A körözött gyanúsított az ellenzéki Liberális Párt címére egy levágott kezet küldött, amelyet azonban már a postán felfedeztek.

Sorozatgyilkossal járt

Magnotta, aki szexuális orientációját tekintve biszexuális volt, és főleg meleg pornófilmekben szerepelt, állítólag szerepel olyan videókon is, amelyeken kismacskákat kínoz. Egy magát Luka Magnottának nevező internetező az orato.com-on öt évvel ezelőtt azt írta magáról, hogy mentális betegségben, mániás depresszióban, vagy bipoláris zavarban szenved. Hányattatott gyermekkoráról, alkohol- és drogproblémákról is panaszkodik.

Bár Magnotta korábban tagadta, a kanadai rendőrség megerősítette azt a hírt is, miszerint a pornósztár egy időben járt Karla Homolkával, a híres kanadai sorozatgyilkossal. Homolkát 1995-ben vádalku keretében 12 éves börtönbüntetésre ítélték, mert férjével együtt megerőszakolták és megölték saját 15 éves húgát, illetve másik két ontariói tizenéves lányt.

Tettestársát, Paul Bernardót életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, szabadlábra kerüléséről először 2020-ban eshet szó.

Homolka 2005-ben szabadult, most Montrealban él, újra megházasodott, és három gyermeke van.

Rovatok