Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a csonkolós pornósztárt Berlinben

2012. június 4., hétfő 18:30 | aznap frissítve

A CNN információi szerint a berlini rendőrség letartóztatta azt a kanadai pornósztárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 24-25-e között előre megfontolt szándékkal megölt egy kínai egyetemistát Montrealban, majd különböző testrészeit postán elküldte a kanadai liberális és konzervatív pártok székházába.

Luka Rocco Magnottát egy berlini internetkávézóban tartóztatták le, miután egy szemtanú telefonon értesítette a rendőrséget. Nem sokkal később megérkeztek a készenléti rendőrség emberei és őrizetbe vették. Ellenállást nem tanúsított. Arra a kérdésre, hogy ő-e a körözött bűnöző, igennel felelt.

A Spiegel Online-nak egy szemtanú azt mondta: a férfi elfogásakor éppen róla szóló híreket nézett a neten. Napszemüveget és fekete kapucnis felsőt viselt. Az internetkávézó alkalmazottjának az tűnt fel, hogy a férfi francia akcentussal beszélt, majd felismerte a körözési fotókról. A hatóságok most arra várnak, hogy az ujjlenyomat alapján biztosan kiderüljön: a megfelelő embert tartóztatták le.

Az Interpol múlt héten adott ki nemzetközi letartóztatási parancsot a férfi ellen, mert információik szerint Magnotta Franciaországba menekült, miután megölte szeretőjét, a 33 éves kínai Jun Lint. Az interneten napokig terjedt egy felvétel, amelyen a 29 éves Magnotta , vagy egy rá rendkívül hasonlító férfi jégcsákánnyal halálra szurkál egy másik férfit, majd levágja a fejét és a végtagjaival játszik. A rendőrség később egy bőröndben megtalálta az áldozat maradványait, Magnotta montreali lakásában pedig egy véres matracot találtak.

A biszexuális Magnotta korábban több meleg pornófilmben is szerepelt és azzal dicsekedett, hogy ő az átváltozás mestere: a hatóságok szerint többek között az Eric Clinton Newman és a Vladimir Romanov álneveket is használta. A kanadai rendőrség megerősítette azt a hírt is, miszerint a pornósztár egy időben járt Karla Homolkával, a híres kanadai sorozatgyilkossal. Homolkát 1995-ben vádalku keretében 12 éves börtönbüntetésre ítélték, mert férjével együtt megerőszakolták és megölték saját 15 éves húgát, illetve másik két ontariói tizenéves lányt. Magnotta ellen 2010-ben Facebook csoport is alakult, miután az interneten elkezdett terjedni egy olyan videó, amiben vízbe fojt egy kismacskát.

Rovatok