Index Vakbarát Hírportál

Medve támadt egy erdészre Breznóbányánál

2012. június 7., csütörtök 10:58 | aznap frissítve

Vállon harapott egy erdészt egy nőstény medve szerdán a szlovákai Breznóbánya (Brezno) közelében, írja a bumm.sk. A hatvanéves fegyvertelen férfi csak kiabálással tudta elriasztani az állatot.

A Markíza televízió információi szerint két erdész az erdőt ellenőrizte, amikor megjelent a medve a bocsaival. Valószínűleg miattuk volt agresszív.

A sérültet kórházba szállították és megműtötték. Állapotáról nincs információ. A medvetámadás egy skanzen közelében történt, ami népszerű a kirándulók körében.

Egy hónap alatt ez már a sokadik hasonló eset. Például Székelyföldön is egyre több gondot okoznak a vadállatok. A háromszéki Martonos mellett egy bocsait védő anyamedve sebesítette meg a nyáját legeltető pásztort, mert a bocsokat megtámadták a pásztorkutyák. Homoródszentmárton és Lövéte közelében egy lovat és egy szarvasmarhát pusztított el a medve, Tusnádfürdőn pedig betört egy udvarra, és féltucatnyi tyúkot ölt meg. A Kászonaltíztől öt kilométerre fekvő esztenán május 2-án történt medvetámadás, akkor két pásztort is megsebzett a vad.

Nemrég a tátrai Felsőerdőfalván (Tatranská Lesná), egy természetiskolában okozott pánikot egy anyamedve, mely két bocsával együtt keresett táplálékot.

A messzi Kanadában egy férfi a jaccuzziban üldögélt, az italért nyúlt, de hirtelen valami iszonyatos erővel lesújtott rá.

A medve nem játék.

Rovatok