Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a toulouse-i túszejtőt

2012. június 20., szerda 17:36

Elfogták a francia rendőrök azt a férfit, aki szerdán négy túszt ejtett egy toulouse-i bankban. Az elkövetőre hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rálőttek, és megsebesült. A túszoknak viszont nem esett bántódásuk.

Még délelőtt 10 órakor vetette be magát egy toulouse-i bankba egy 26 éves támadó. Eredetileg pénzt követelt, a levegőbe lőtt, majd amikor nem jutott pénzhez, négy embert túszul ejtett. Délután két nőt elengedett, a másik két túszt a rendőrök szabadították ki.

Egy idő után nem csupán egyszerű bankrablásnak tűnt a helyzet. A férfi ugyanis azt állította hogy kapcsolatban áll az al-Kaidával, és azt követelte, hogy beszélhessen azzal a rendőri elitegységgel, amelynek a tagjai március 22-én, hosszas ostrom után végeztek Mohamed Meráhval, a toulouse-i merénylővel. A túszejtésre ugyan abban a városrészben történt, ahol korábban Merah is lakott.

A túszejtő egy 26 éves, skizofréniával diagnosztizált férfi. Személyazonosságáról annyit árult el a rendőrség, hogy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, és a rendőrséggel is volt dolga már, de azt nem közölték, hogy pontosan milyen ügyben. Több forrás is úgy tudja, hogy a túszejtő Bumazának nevezi magát. A kiejtés alapján lejegyzett nevet a hatóságok egyelőre nem erősítették meg.

Rovatok