Index Vakbarát Hírportál

Meglopta a Disneyt Kim Dzsongun

2012. július 10., kedd 19:53

A Walt Disney stúdió szerint Észak-Korea semmilyen jogdíjat nem fizetett azután, hogy a rajzfilmgyár karaktereit felhasználták egy tévében is közvetített zenés előadáson. „A Walt Disney cég semmilyen formában nem adott engedélyt a karakterek bármilyen felhasználására” – áll a filmgyár hivatalos közleményében. A táncos előadáson megjelent Miki egér, Micimackó, Hófehérke, Tigris és Dumbó is. Az is rendkívül szokatlan volt, hogy az előadáson több fiatal női zenész is feltűnt, rövid, fekete szoknyákban – írja az Associated Press.

Az észak-koreai állami televízió adásából kiszivárgott képek az előadás óta bejárták a világot. Egy szöuli szakértő szerint Kim Dzsongun új imázst akar kialakítani magáról, melyben a nyitottság, a fiatalság és modernség nagyobb szerepet kap, mint apja és nagyapja idején.

Az előadás különlegességét az is növelte, hogy egy korábban sosem látott nő is feltűnt az ország vezetőjének oldalán. A húszas éveinek végén, vagy a harmincas éveinek elején járó nő kilétéről még találgatnak a dél-koreai illetékesek, szerintük Kim Dzsongun szeretője, felesége, vagy szintén Európában tanult testvére lehet a nő.

Rovatok